ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ (BLS-AED)

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ (BLS-AED)







Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή είναι μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου και μπορεί να προσβάλει φαινομενικά υγιή άτομα, κάθε ηλικίας, σε οποιαδήποτε στιγμή, συχνά, χωρίς προειδοποίηση.

Επειδή τα πρώτα λεπτά μετά την ανακοπή είναι  κρίσιμα,  η συμμετοχή εκπαιδευμένων πολιτών στην αντιμετώπιση  αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων. Μέσω ενός ολιγόωρου σεμιναρίου οι πολίτες εκπαιδεύονται σε εύκολες και απλές τεχνικές  που μπορούν να εφαρμόσουν εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν ένα θύμα καρδιακής ανακοπής.


H 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του προγράμματος HEART SAFE CITIES, το οποίο εντάσσεται στο INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009 υλοποιεί σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για το κοινό.



Για 1η φορά στην Ελλάδα οργανώνεται τέτοιας κλίμακας δράση με συνεργασία ενός φορέα του Υπουργείου Υγείας με φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

O O.Σ.Θ. εξασφάλισε με τη συνεργασία της ΔΥΠΕ, τη δυνατότητα να συμμετέχουν μαζικά οδοντίατροι ώστε να εξασφαλίσουν δωρεάν την ανάλογη πιστοποίηση και εκπαίδευση.Τα σεμινάρια είναι πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ΕRC).Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πιστοποίηση ικανότητας εφαρμογής του πρωτοκόλλου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε θύματα καρδιακής ανακοπής το οποίο, εάν εφαρμοστεί κατά τον χρόνο αναμονής της εξειδικευμένης βοήθειας (ΕΚΑΒ), είναι εφικτή η ανάταξη της καρδιακής λειτουργίας και η ελαχιστοποίηση των πιθανών εγκεφαλικών βλαβών.





 Λόγω αυξημένης ζήτησης υπάρχει αυστηρά περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων / σεμινάριο, (20 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οπότε δηλώστε άμεσα για τη συμμετοχή σας.


Για την δήλωση συμμετοχής απαιτείται να τηλεφωνήσετε στον ΟΣΘ στο 2310237960  και να δώσετε το ονοματεπώνυμό σας με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες (όπως αυτό αναγράφεται στην Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο), την ημερομηνία γέννησής σας και μια προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση email. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 5 περίπου ωρών με ενδιάμεσα διαλείμματα και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες από 18 ετών και άνω και προτείνεται η άνετη ένδυση. Τα πιστοποιητικά θα δοθούν στο τέλος του σεμιναρίου μετά από διαρκή αξιολόγηση και χωρίς τελική εξέταση.

Ο τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι στο 4ο – 15ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, Στρ. Παπάγου & Μητρ. Γ. Καλλίδου, πίσω από το γήπεδο του Απόλλωνα Πόντου, από τις 08:00 έως τις 14:00.

 

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι οι παρακάτω:

 




  • Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020,

  • Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

  • Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020

  • Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

  • Κυριακή, 5 Απριλίου 2020

  • Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

  • Κυριακή, 10 Μαΐου 2020

  • Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

  • Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020