ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Όλοι οι επιστημονικοί φορείς την Τρίτη 26/1/16 στις 12.00 μ.μ στον Λευκό Πύργο.

Να είστε όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Να αποσυρθεί άμεσα  το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό  ζητούν οι επιστημονικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και να προσέλθει σε ειλικρινή διάλογο για τη δίκαιη αντιμετώπιση του ζητήματος, καλούν την κυβέρνηση οι διοικήσεις των επιστημονικών φορέων των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών, των οδοντιάτρων και των φαρμακοποιών.

Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που προβλέπεται να ισχύσουν από 01/01/2017, καθιστούν αδύνατη την παραμονή  στο επάγγελμα για χιλιάδες επιστήμονες αυτών των κλάδων. Οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί, είναι οι επιστήμονες στους οποίους βασίζεται η υγεία, η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής των συμπολιτών τους, είναι οι επαγγελματίες που στηρίζουν ακόμα την οικονομία της χώρας τους.

Η καινούργια επίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση  εναντίον όσων ακόμα ασκούν την επιστήμη και το επάγγελμά τους,  ωθεί ακόμα περισσότερους επιστήμονες σε έξοδο από το επάγγελμα ή/και τη χώρα, απειλεί ακόμα περισσότερο τα ταμεία με κατάρρευση λόγω μη είσπραξης των εισφορών, ενισχύει ακόμα περισσότερο τις γκρίζες ζώνες της οικονομίας.

Με αυτά τα δεδομένα, οι επιστημονικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, μαζί με τους φορείς όλης της Ελλάδας,  Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει, από μηδενική βάση, έναν ειλικρινή διάλογο για να βρεθεί βιώσιμη λύση, ζητούν την εξαίρεση του ΕΤΑΑ από την ενοποίηση των ταμείων, δεδομένου ότι ουδέποτε το κράτος το ενίσχυσε οικονομικά.

Οι επιστημονικοί φορείς οργανώνουν Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 26/1/2016 και ώρα 12μμ στο Λευκό Πύργο και πορεία προς το ΥΜΑΘ.

 

Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλλιας

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Ράπτης

Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης

Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης