ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΣΘΕΝΗ

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΣΘΕΝΗ

Για να δείτε ή να κατεβάσετε το έντυπο πατήσε Δήλωση Ασθενούς

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδοντίατροι στην καθημερινότητά τους είναι οι καθυστερήσεις πληρωμών και οι απλήρωτες εργασίες,

τα γνωστά σε όλους μας ΄΄ φέσια ΄΄, καθώς και τα ποικίλα παράπονα των ασθενών, πολλές φορές ανυπόστατα, για κακοτεχνίες και προβληματικές θεραπείες.
Το Δ.Σ. του Ο.Σ.Θ. αφουγκράζεται τους προβληματισμούς των συναδέλφων και συμμερίζεται τις ανησυχίες τους και γι’ αυτό προχώρησε σε μια σειρά μέτρων που βελτιώνουν αυτή τη κατάσταση.
Πρώτο βήμα ήταν η συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς για τη χρήση πιστωτικών καρτών ως μέσο πληρωμής στα ιατρεία μας, ένα μέτρο που εξακολουθεί να ισχύει.
Δεύτερο, πιο σημαντικό βήμα ήταν η δημιουργία του εντύπου συγκατάθεσης ασθενή και επιδιώκει να δώσει λύση τόσο στο θέμα των πληρωμών όσο και των παραπόνων.
Η χρήση αυτού του εντύπου είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ αλλά ΧΡΗΣΙΜΗ για τον οδοντίατρο. Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να φωτοτυπήσει το επισυναπτόμενο έντυπο και να το χρησιμοποιήσει όταν και όποτε αυτός κρίνει.
Το συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο θα παραμένει στην κατοχή του οδοντιάτρου, ΜΠΟΡΕΙ όμως να δίνεται και ένα αντίγραφο στον ασθενή.
Το συγκεκριμένο έντυπο ΔΕΝ εξασφαλίζει απόλυτα τον οδοντίατρο, είναι όμως ένα ισχυρό μέσο πίεσης με νομική ισχύ.
Το Δ.Σ. του Ο.Σ.Θ. συστήσει τη χρήση του ανεπιφύλακτα.
Η διαρκής προσπάθεια για τη βελτίωση των επαγγελματικών μας συνθηκών δεν θα αποδώσει εάν όλοι μας δε συμμετέχουμε ενεργά και δεν υλοποιούμε τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας.