Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, 20 Μαρτίου «Στόμα Υγιές, Σώμα Υγιές»

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, 20 Μαρτίου «Στόμα Υγιές, Σώμα Υγιές»

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (Π.Η.Σ.Υ.) στις 20 Μαρτίου 2022 συμμετέχοντας στους Παγκόσμιους εορτασμούς που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (F.D.I.).

Επιθυμούμε φέτος να αναδείξουμε την στενή συσχέτιση της στοματικής υγείας με την γενική υγεία καθώς και να αναδείξουμε το λειτούργημα του Οδοντιάτρου ως επιστήμονα και την στενή διαπροσωπική σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Ασθενή και τον Οδοντίατρο.

Φέτος το μήνυμα είναι: ¨ Νιώσε Περήφανος για το στόμα σου!΄΄

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε αυτή την Παγκόσμια πρωτοβουλία ανάδειξης της σημαντικότητας της στοματικής υγείας με πλήθος δράσεων.

Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί έως τώρα είναι:

 

1. Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, συνδιοργανώνουμε με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ. και το τμήμα Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ., συνέντευξη τύπου και στρογγυλή τράπεζα με θέμα:

«Στόμα Υγιές, Σώμα Υγιές». Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 το απόγευμα στις 18:30.

Θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης με σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

2. Φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης με το επίσημο μήνυμα και λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 μεταξύ 18:00 με 24:00

3. Στα πλαίσια προβολής της σημαντικότητας της στοματικής υγείας καθώς και της προβολής της Πόλης μας διεθνώς, θα πραγματοποιηθεί φωτογράφιση, άνωθεν της Πλατείας Αριστοτέλους με την χρήση drone, με απλωμένο πανό διαστάσεων 5x6 μέτρων με το φετινό μήνυμα. Η φωτογράφιση προγραμματίζεται για την Κυριακή 20 Μαρτίου το πρωί και θα πλαισιώνεται από μέλη του ΟΣΘ. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

4. Διανομή διαφημιστικού υλικού σχετικό με την στοματική υγεία και την αξία της στη γενική υγεία στους επισκέπτες της Πλατείας Αριστοτέλους την ημέρα της φωτογράφισης.

5. Παροχή δωρεάν στοματολογικού ελέγχου/ενημέρωση για την στοματική και τη

σύνδεση της με την γενική υγεία στο κοινό από συμμετέχοντες οδοντιάτρους μέλη

του ΟΣΘ στα ιατρεία τους κατόπιν ραντεβού για δέκα ημέρες από 21 έως και 31

Μαρτίου 2022.

Το hashtag της Παγκόσμιας Καμπάνιας είναι :

# Να είσαι περήφανος για το στόμα σου #

# Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά μας #