ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 20-3-2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 20-3-2020

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (ΠΗΣΥ) 20/3/2020 η οποία διάγει υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο. Φέτος οι δράσεις θα διαρκέσουν για 20 ημέρες από την 1/3/2020 με αποκορύφωση την 20/3/2020 Ημέρα Παγκόσμιας Στοματικής Υγείας.

Στις δράσεις περιλαμβάνετε διαγωνισμός φωτογραφίας για οδοντιάτρους με έπαθλα.

Ακολουθεί το εισαγωγικό κείμενο της Ε.Ο.Ο. και οι σύνδεσμοι με το υλικό και τις δράσεις για τον εορτασμό της Π.Η.Σ.Υ.


«Κάνε Ααα! Ενωμένοι για ένα υγιές στόμα» είναι το φετινό μήνυμα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας που εορτάζεται στις 20 Μαρτίου.


Η ΕΟΟ θέλει να παροτρύνει τους πολίτες να σταματήσουν να αμελούν τη στοματική τους υγεία, τονίζοντας ότι η στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την γενική υγεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η στοματική υγεία αποτελεί ένα από τα στοιχεία που καθορίζουν τη γενική υγεία και την ποιότητα ζωής του ατόμου. Διατηρώντας, λοιπόν, οι πολίτες υγιές το στόμα τους, διατηρούν υγιές και το σώμα τους!


Πως θα το επιτύχουν αυτό; Με τη συστηματική φροντίδα του στόματος και των δοντιών. Με το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα, τη χρήση νήματος μία φορά την ημέρα και τον προληπτικό έλεγχο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, μπορούν να αποφύγουν την εμφάνιση τερηδόνας και ουλίτιδας, να βοηθήσουν στην διάγνωση γενικών νοσημάτων , να διατηρήσουν την υγεία τους και το όμορφο χαμόγελό τους!


Η φετινή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία περίσκεψης και στις 20 Μαρτίου να δώσουν όλοι οι Έλληνες την υπόσχεση ότι το 2020 θα βρουν χρόνο για τον οδοντίατρό τους και θα φροντίσουν περισσότερο το στόμα τους!
3 μηνύματα για την ΠΗΣΥ_2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ