Η Νέα ΚΥΑ Ενσωματώνει Τις Οδηγίες Της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τα μέτρα προστασίας κατά του Covid και τη λειτουργία των οδοντιατρείων.

Η Νέα ΚΥΑ Ενσωματώνει Τις Οδηγίες Της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τα μέτρα προστασίας κατά του Covid και τη λειτουργία των οδοντιατρείων.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκδόθηκε νέα ΚΥΑ με ισχύ από Δευτέρα 27/09/2021 06:00πμ έως Δευτέρα 04/10/2021 06:00πμ, η οποία ουσιαστικά ενσωματώνει τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τη λειτουργία των Οδοντιατρείων.

Συνεπώς με την νέα ΚΥΑ ισχύουν τα κάτωθι όπως συστήθηκαν από την ΕΟΟ:

  1. Συνοδός ασθενή, όταν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος.  1. Εάν ο συνοδός δεν έχει εμβολιαστεί πρέπει να έχει Rapid test 48 ωρών.  1. Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά.  1. Ανεμβολίαστοι ασθενείς προσέρχονται με Rapid test 48 ωρών πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος, ή για εκτέλεση πράξης χωρίς αερόλυμα.  1. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας θα προσέρχονται με την εξέταση που ήδη έχουν για να παρακολουθούν με φυσική παρουσία το σχολικό πρόγραμμα.


Φυσικά ο Οδοντίατρος έχει την ευχέρεια να ζητήσει Rapid Test και από εμβολιασμένους ασθενείς συνεκτιμώντας ο ίδιος:

  • Τη χρονική διάρκεια της πράξης που εκλύει αερόλυμα

  • Τη δυνατότητα να τηρεί τις οδηγίες της ΕΟΟ αναφορικά με τη χρήση αναρρόφησης, απομονωτήρα, παρουσία βοηθού κτλ.

  • Την κρίση του/της μετά τη λήψη ιστορικού


Στα έκτακτα περιστατικά σε ανεμβολίαστους δεν απαιτείται Rapid Test.

Παρακάτω θα βρείτε τη λίστα με τα επείγοντα όπως τα καθόρισε η ΕΟΟ την περίοδο του αυστηρού Lockdown.

Επισημαίνεται ότι, το σύστημα της ΗΔΙΚΑ δίνει το δικαίωμα στους Οδοντιάτρους να συνταγογραφούν Rapid Test με την αντίστοιχη υποχρέωση καταχώρισης του αποτελέσματος των φυσικών προσώπων που ελέγχθηκαν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid, σύμφωνα με το Άρθρο 65 του Νόμου 4812/2021.

Θα ακολουθήσουν σύντομα οδηγίες βήμα-βήμα για την παραπάνω διαδικασία.

Συνημμένα βρείτε:

  1. Την τελευταία Εγκύκλιο της Ε.Ο.Ο.

  2. Επείγοντα στο Οδοντιατρείο σε περίοδο καραντίνας