ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚA ΣΕΜΙΝΑΡΙA Ο.Σ.Θ. 2022

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚA ΣΕΜΙΝΑΡΙA Ο.Σ.Θ. 2022

O Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Unicon Hellas ξεκινάει δυνατά τις μετεκπαιδευτικές του δράσεις το 2022 διοργανώνοντας δύο διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26/01/2022 ώρα 20:30 και την Τετάρτη 09/02/2022 ώρα 20:30.


Οι σύνδεσμοι για την παρακολούθηση θα ανακοινωθούν σύντομα ενώ τα δύο διαδικτυακά σεμινάρια θα έχουν μοριοδότηση από το Ι.Ε.ΘΕ.


Όπως πάντα, η παρακολούθηση του θεωρητικού είναι ΔΩΡΕΑΝ.


Προγραμματίζονται να ακολουθήσουν πρακτικά (hands-on) σεμινάρια στην αντίστοιχη θεματολογία στα οποία για την συμμετοχή είναι βασική προϋπόθεση να έχει παρακολουθήσει κανείς το θεωρητικό μέρος.


Όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι του ΟΣΘ στο YouTube.


Πραγματοποιήστε «Εγγραφή» για να ενημερώνεστε για νέο περιεχόμενο στο κανάλι μας.


Ακολουθεί σύντομη παρουσίαση των σεμιναρίων:

  • «Η μικρο–εργονομική προσέγγιση της επεξεργασίας των ριζικών σωλήνων»
Γ. Τσομπανίδης


Χειρ . Οδοντίατρος - Ενδοδοντολόγος


Τμηματάρχης Τμήματος Ενδοδοντίας 424 ΓΣΝΕ


Τετάρτη 26/01/2022, ώρα 20:30Η σύγχρονη ενδοδοντική θεραπεία βασίζεται αφενός στη γνώση και στο σεβασμό της βιολογικής βάσης της Ενδοδοντολογίας αφετέρου στην ορθολογική κλινική εφαρμογή των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων και τεχνικών .

Η αποτελεσματική χημικομηχανική επεξεργασία του συστήματος των ριζικών σωλήνων αποτελεί ίσως την σημαντικότερη παράμετρο για την επιτυχία της ενδοδοντικής θεραπείας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθεί έμφαση στην κατεύθυνση της πρακτικής κατανόησης των βασικών αρχών της μηχανοκίνητης προπαρασκευής των συστήματος των ριζικών σωλήνων υπό το πρίσμα των νέων τεχνολογιών, του καθορισμού μήκους εργασίας, του μεγέθους ακροριζικής διεύρυνσης και του συνιστώμενου πρωτοκόλλου διακλυσμών με στόχο την μεγιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Θα συζητηθούν επίσης οι νεότερες εξελίξεις στον σχεδιασμό και τη μεταλλουργία των μηχανοκίνητων ρινών ελεγχόμενης μνήμης καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στην καθημερινή κλινική πράξη. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιασθεί το νέο σύστημα ρινών ORODEKA PLEX V .

  • «Αισθητική άμεσων αποκαταστάσεων: Υπό ποιες συνθήκες είναι εφικτή η χρήση universal υλικών;»


Παντελής Κούρος

Επίκουρος Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ


Αν και η έννοια ενδείξεις/αντενδείξεις είναι συνδεδεμένη με τη βιοσυμβατότητα υλικών και μεθόδων ή με τα ποσοστά επιβίωσης, η αισθητική των άμεσων αποκαταστάσεων απαιτεί το κατάλληλο οπτικά υλικό που θα δουλέψει καλύτερα σε δεδομένη κλινική περίπτωση. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στις οπτικές ιδιότητες των υλικών άμεσης αποκατάστασης και στις ενδείξεις χρήσης τους. Θα αναλύσει ποιες ιδιότητες είναι σημαντικές για την αισθητική επιτυχία σχετιζόμενες με την περιπτωσιολογία και ποιες είναι εκείνες που αυξάνουν τον κίνδυνο αισθητικής αποτυχίας. Θα παρουσιαστούν κλινικά παραδείγματα και μέθοδοι για την αναγνώριση και την κατασκευή αισθητικά άρτιων αποκαταστάσεων.