ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΣΘ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΣΘ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Το Δ.Σ. του Ο.Σ.Θ. εκφράζει την αγανάκτησή του για την απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά του απερχόμενου Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο κ. Αβραμόπουλος, καταλύωντας κάθε έννοια πολιτικής αξιοπρέπειας, υπέγραψε την Πέμπτη 1/1/09 τρεις ημέρες πριν τις εκλογές το Π.Δ. 180/2009 που αφορά στους όρους λειτουργίας των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το συγκεκριμένο Π.Δ. όταν είχε δοθεί για διαβούλευση είχε συναντήσει την καθολική αντίδραση του ιατρικού και οδοντιατρικού κόσμου, αφού οδηγούσε στην άκρατη εμπορευματοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την εκχώρησή της στο κεφάλαιο. Τότε, ο Υπουργός είχε δεσμευτεί για το πάγωμα του Π.Δ. αν προηγουμένως δεν είχαν συμφωνήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Και όμως, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά όλους τους επαγγελματίες της υγείας προχώρησε   στην υπογραφή του παραμονές, μάλιστα, βουλευτικών εκλογών.
    Χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση της νέας Υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία μόλις ενημερώθηκε για το θέμα κατέθεσε αμέσως για έγκριση στο ΣτΕ σχέδιο Π.Δ. για την κατάργηση του Π.Δ. του κ.Αβραμόπουλου. Κινείται στη σωστή κατεύθυνση μεν, δεν εφησυχαζόμαστε δε, καθώς επαναλαμβάνουμε ότι επιβάλλεται η ψήφιση νόμου για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπου θα διασφαλίζεται ο κυρίαρχος ρόλος των οδοντιάτρων και ιατρών σε οποιοδήποτε μοντέλο οργάνωσης Π.Φ.Υ.
Αναμένουμε λοιπόν την άμεση έναρξη διαλόγου όπου θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τη διαμόρφωση πλαισίου Π.Φ.Υ. με στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τον πολίτη και το σεβασμό στους οδοντιάτρους.
    Ευελπιστούμε η νέα πολιτική ηγεσία να επιδείξει εντελώς διαφορετική νοοτροπία στην αντιμετώπιση των επαγγελματιών υγείας από τον προκάτοχο τους και να εισακούσει τα δίκαια αιτήματά μας.