Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης γυρίζει σελίδα. Μετά από πολλά χρόνια αντιπαλότητας, αντιπαράθεσης και εν τέλει απομάκρυνσης από πραγματικά προβλήματα, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε όλοι μαζί με πνεύμα συλλογικότητας και ομοψυχίας. Δεν μας απασχολούν οι φιλονικίες, οι παραταξιακές κόντρες, οι ανούσιες εντυπώσεις. Τα προβλήματα είναι κοινά, αχρωμάτιστα και δυστυχώς έχει περάσει πολύς χρόνος σε βάρος μας. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ!

Πρώτο μας μέλημα είναι να σας φέρουμε κοντά μας. Τα μεγάλα λόγια και οι εκθέσεις ιδεών δεν αρκούν και πιστεύω ότι σας έχουν κουράσει. Ο ίδιος αισθάνομαι πραγματικά άβολα όταν διαβάζω τα προεκλογικά φυλλάδια τουλάχιστον των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων και διαπιστώνω ότι έχουν το ίδιο σχεδόν περιεχόμενο. Περιγράφουν ευλαβικά τα ίδια αιτήματα και κάθε τρία χρόνια επαναλαμβάνονται περίπου αυτούσια. Ήρθε πιστεύω η ώρα και είναι ευθύνη των νέων κυρίως να συνεννοηθούμε πραγματικά και να κινηθούμε συντονισμένα με γνώμονα το κοινό συμφέρον, το συμφέρον των πολλών οδοντιάτρων. Αν δεν μπορέσουμε και τώρα θα είμαστε υπόλογοι.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ. ΝΑΙ στην ανάληψη συντονισμένων, δυναμικών πρωτοβουλιών για την προσπάθεια ευόδωσης των αιτημάτων μας.
Όραμά μου είναι οι δράσεις μας να ξεπεράσουν τα στενά όρια του Συλλόγου και να υιοθετηθούν από την μητέρα μας Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Η Ε.Ο.Ο. κατά γενική παραδοχή τα τελευταία χρόνια είχε πέσει σε λήθαργο. Θα φροντίσουμε να την αφυπνίσουμε και να συμπορευτούμε.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Η ΄΄εμπειρία΄΄ και η ΄΄παντογνωσία΄΄ δεν οδήγησαν πουθενά. Εύχομαι ο ενθουσιασμός και η σύμπνοια του νέου Δ.Σ. να αποδειχτούν καλύτεροι οδηγοί.
Με τη συμμετοχή σας και την ευθεία κριτική μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Μπορούμε μαζί να πετύχουμε περισσότερα.

Ο πρόεδρος του Ο.Σ.Θ.

Αθανάσιος Α. Δεβλιώτης